Velsen Lokaal ongerust over tekort aan geld bij jeugdzorginstellingen in de IJmond

Carlo Nijveen
Velsen

De gemeenteraadsfractie Velsen Lokaal maakt zich zorgen over mogelijk dreigende budgettekorten bij jeugdzorginstellingen in de IJmond. Dat blijkt uit vragen die de fractie recentelijk aan het Velsense college van b en w heeft gesteld.

De IJmond zou een van de acht Nederlandse regio’s zijn waarin een relatief groot percentage jongeren tot achttien jaar afhankelijk is van jeugdzorg. Alle gemeenteraden in deze contreien hebben aangegeven dat ’niemand buiten de boot mag vallen’, memoreert Velsen Lokaal. Daarom wil de fractie horen of burgemeester Franc Weerwind en de zijnen weet hebben van signalen over budgettekorten.

Velsen Lokaal trekt onder meer aan de bel wegens een artikel in deze krant, waarin begin deze maand werd gesteld dat het geld bij een deel van de jeugdzorginstellingen opraakt. Daardoor zouden er geen nieuwe hulpbehoevende jongeren meer kunnen worden behandeld en zou ook de keuzevrijheid van cliënten in de knel raken.

Cliëntenstops

Velsen Lokaal wil antwoord op de vraag wat de IJmondgemeenten ondernemen wegens de alarmerende berichten in de media. Ook is de fractie benieuwd of B en W vanuit Velsen en omliggende gemeenten zorgwekkende signalen hebben gekregen over spoedig dreigende cliëntenstops bij instellingen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.