Doe mee met voetbal in de Feestweek Santpoort

Kees de Boer
Santpoort-Noord

Nog maar een paar weken en dan is het weer zover: op maandag 3 augustus gaat tijdens het begin van de Feestweek Santpoort-Noord de 34e editie van het straatvoetbaltoernooi van start.

,,We hebben weer een heel leuk programma voor die dag samengesteld", zegt het organisatiecomité. ,,Maar we zijn nog niet helemaal vol met de inschrijvingen."

Het organisatiecomité zegt dat ze nog op zoek zijn naar wat inschrijvingen bij de kinderen van zes tot acht jaar: ,,In die groep voetballertjes zitten we nog lang niet vol. Dus iedereen van die leeftijd die zin heeft om mee te doen, kan zich nog aanmelden."

48 inschrijvingen

De organisatie gist een beetje naar de reden van het waarom van het geringe aantal aanmeldingen in die leeftijdscategorie: ,,Misschien heeft het te maken dat kinderen tegenwoordig uit veel dingen kunnen kiezen. Of dat rond die tijd (begin augustus) de zomervakantie halverwege is en veel kinderen met hun ouders op vakantie zijn. We weten het niet, maar we hopen wel dat we de 48 inschrijvingen halen. Dan kunnen we een volwaardig toernooi spelen."

Tot wanneer de kleintjes zich kunnen aanmelden? ,,Tot uiterlijk tien dagen voor het toernooi begint, dus tot 23 juli. We moeten het programmablaadje ook nog drukken."

De drie organisatoren maken nog maar even reclame: ,,We hebben een mooi programma vol net sport en spel, eten en drinken. Een hele dag vermaak voor drie euro."

www.straatvoetbalsantpoort.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.