Kappen bomen Wijkeroogpark begint in oktober

1 / 3
Pieter van Hove
Velsen-Noord

Al in oktober wordt een begin gemaakt met het kappen van de 335 bomen in het Wijkeroogpark voor de reconstructie van de aansluiting van de Velsertraverse aan de A22 richting Alkmaar.

Dit is nodig voor de extra op- en afrit die de snelweg A22 krijgt ter hoogte van de huidige oprit naar de Westelijke Randweg na de Velsertunnel. Het doel is om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en daarmee de milieubelasting door het verkeer af te laten nemen.

De reconstructie bevindt zich voor het grootste gedeelte aan de oostzijde van de aansluiting met de A22, aan de zijde van het Industriegebied, en gaat in grote lijnen om de aanleg van een rechtstreekse toerit vanuit Beverwijk naar de A22, voor verkeer in noordelijke richting (Alkmaar) door middel van een zogenoemd klaverblad, de aanleg van een afrit vanuit de Velsertunnel en een oostelijke bypass voor verkeer richting het industriegebied en een verlenging van de noordelijke toerit naar de A22 voor verkeer in noordelijke richting (Alkmaar), blijkt uit een brief van de provincie aan betrokken partijen.

Initiatief

De herinrichting is een initatief van de provincie in samenwerking met Rijkswaterstaat, de Milieudienst IJmond en de gemeenten Velsen en Beverwijk. Gelijk met het omhakken van de bomen - een bosje van ’wilde’ bomen van nog geen 25 jaar - gaat ook het aanbrengen van extra aarde en/of zand van start. Hierdoor klinkt de grond voldoende in voordat de weg kan worden aangelegd. De werkzaamheden voor de afsluiting van de Velsertunnel zijn volgens planning 1 maart 2016 klaar.

Wegstructuur

De nieuwe aansluitingen worden voor het grootste gedeelte naast de bestaande wegstructuur aangelegd. Voor het bereiken van de werklocaties zal in- en uitvoegend werkverkeer nodig zijn.

Voor het maken van de aansluitingen aan de bestaande wegstructuur zijn wegversmallingen nodig. Deze werkzaamheden worden echter zoveel mogelijk buiten de spitstijden uitgevoerd. De omwonenden worden binnenkort ingelicht via nieuwsbrieven. Tegen het kappen van de bomen is nog bezwaar mogelijk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.