Weer neerploffen in huiskamer van Velsen

Opening van het Grand Cafe La Belle. Foto Toussaint Kluiters

Saskia Knegtering
IJmuiden

Grand Café La Belle is heropend. Negen maanden nadat de 'huiskamer van Velsen' aan de Zeeweg noodgedwongen de deuren moest sluiten, kunnen gasten sinds gisteren weer neerploffen voor een hapje of drankje.

Het interieur is aardig onder handen genomen; zo is de bar gelakt, ligt er een nieuwe vloer en is de sfeer nog iets huiselijker geworden. De familie Van Leeuwen heeft de zaak over genomen. De 22-jarige Sheritey van Leeuwen staat nu aan het roer van het grand café.  Voorheen was dat haar broer Sidney van Leeuwen, die er samen met zijn zakelijk partner de scepter zwaaide. La Belle moest in september de deuren sluiten doordat er verlies werd geleden op een andere horecagelegenheid. In het 'nieuwe' la Belle staat Sidney weer op zijn vertrouwde plek in de keuken.

La Belle stond bekend als één van de meest succesvolle horecagelegenheden van IJmuiden. ,,Dat moet het weer worden natuurlijk'', zegt Sheritey. ,,La Belle is nog steeds dé plek om na het eten een goed glas wijn te drinken.'' Voor de sluiting werden in de weekends druk bezochte jongerenfeesten gegeven. Sheritey wil nu 'een tandje lager'. ,,La Belle was ooit voor een wat ouder publiek bedoeld. Die kant wil ik weer op.'' Ook de kaart is veranderd: naast de kleine gerechten, het handelsmerk van La Belle, staan er nu ook 'grote' gerechten als biefstuk op. Om de doorstart af te trappen is er deze week elke dag livemuziek. Vrijdagavond komt er een dj.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.