Trouwe Telstar-fan moet nog wennen aan succes

Sander Roodenrijs voor Telstar Stadion.

Sander Roodenrijs voor Telstar Stadion.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Voor fans van Telstar zijn de recente goede prestaties een beloning. Zij zaten ook in het stadion toen de club in de onderste regionen van de Jupiler League bivakeerde. Want Telstar-fan ben je in goede én slechte tijden. Zoals Sander Roodenrijs.

Als het aan Sander Roodenrijs (51) ligt blijft alles bij Telstar voor altijd zoals het nu is. Met het huidige succes weet hij nog niet goed om te gaan. ,,Verkleumen op de tribune en zelfmedelijden hebben heeft ook wel iets.”

Jarenlang ging Roodenrijs naar het stadion met het idee dat er niet gewonnen zou worden. ,,En als dat dan wel gebeurde, dan was het extra mooi.”

Dit seizoen is alles anders. ,,Vroeger had je elk seizoen meestal een of twee voetballers die er boven uitstaken. Dit jaar zijn dat er wel zes of zeven. Zo goed als Telstar nu is heb ik ze in de vijftien jaar dat ik bij de club kom nog nooit gezien.”

En dat is even wennen. ,,Ik vind dat moeilijk om mee om te gaan. Je krijgt verwachtingen. Bij MVV hadden we nooit iets te zoeken, nu gaan mensen al uit van drie punten. Ik ben bang voor verandering. De club is mooi zoals het nu is, ik wil niet dat het anders wordt.”

Roodenrijs woont sinds vijftien jaar in Velsen-Zuid. Als opgegroeide Amsterdammer was dat een flinke omschakeling.

,,Het is hier heel anders dan in de stad. Ik kende ook niemand toen ik hier kwam. Telstar heeft me geholpen om mij in deze regio thuis te voelen. Ik was meteen verliefd op de club en wist dat ik hier de komende vijftig jaar zou blijven komen. Je ontmoet nieuwe mensen en je houdt je vast aan de club. Toen ik vijftig werd heb ik mijn verjaardag in het stadion gevierd. Dat was mooi om te kunnen doen.”

Roodenrijs wil alles van z’n club weten,,Ik kijk veel op Twitter voor Telstar-nieuws. Ook geniet ik van de humor van twitteraars als Dennis Bliek, Sportclub Telstar en Adje Rem.”

Een tijdlang nam Roodenrijs zijn zoon (13) mee naar het stadion. ,,Op een gegeven moment kwam ik er achter dat hij meeging omdat hij dan laat naar bed mocht. Nu hij sowieso later naar bed mag, heeft hij er geen interesse meer in. Het is niet anders”, glimlacht Roodenrijs. Op promotie durft Rodenrijs dit jaar niet te hopen. ,,Meer dan dit zal het niet worden. Ach, ik blijf gaan.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen