Pasgeplaatste muur deels weer weggehaald op Kromhoutstraat in IJmuiden

Leonie de Vries
IJmuiden

Op de Kromhoutstraat bij de aslag naar de Strandweg in IJmuiden is een aantal meter van de pasgeplaatste vissenmuur al weer verwijderd. Het betreft een stuk muur vlak bij de kruising. Door velen was er al opgemerkt dat dit nieuw geconstrueerde kruispunt een potentiële kandidaat was om een zogenaamde black spot te worden aangaande verkeersongevallen.

Kennelijk heeft de gemeente dit ook ingezien en in ieder geval een aantal meters muur weg gehaald. Verkeer wat vanaf de Kromhoutstraat afslaat naar de Strandweg heeft nu beter zicht op het fietspad. Andersom heeft men nu vanaf de Strandweg meer zicht op het verkeer wat rechtdoor gaat op de Kromhoutstraat.

Chauffeurs van vrachtwagens en touristenbussen hebben door hun hoge zit minder last van de muur, maar het indraaien van de Strandweg vanaf de Kromhoutstraat vergt nog steeds de nodige stuurmankunst omdat in veel gevallen men er niet aan ontkomt om gebruik te maken van de tegenovergestelde rijbaan. Of men dan nog tijd heeft om op de fietsers te letten zal nog moeten blijken als het fietspad geopend wordt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.