Vrouw gewond bij ongeluk afslag A22 Velsen-Zuid

Vrouw raakt gewond bij aanrijding Velsen-Zuid. Foto Ko van Leeuwen

Saskia Knegtering
VELSEN-ZUID

De bestuurster van een personenwagen is donderdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding op de afslag van de A22 naar de Rijksweg.

De automobiliste stopte om voorrang te geven en trok daarna weer op. De bestuurder van een busje achter haar dacht dat ze door zou rijden omdat het kruispunt vrij was. Echter, ze stopte weer en daar had de bestuurder van het busje niet op gerekend. Een aanrijding was het gevolg.

Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse, maar de bestuurster kon zelf uitstappen. Na de eerste zorg in de ambulance is ze naar het ziekenhuis gebracht. Beide wagens stonden toen al wel aan de kant van de weg. Omdat er veel hulpverleningsvoertuigen stonden, was er gedurende 20 minuten sprake van file.

Het busje had zodanige schade dat het niet verder mocht rijden. Om te voorkomen dat het verkeer te lang last zou hebben van het ongeval mocht de bestuurder onder politiebegeleiding naar de parkeerplaats van Beeckestijn rijden.

De politie dacht te volgen met de personenwagen, maar de brandweer had de sleutelbos met de bestuurster meegegeven. Ze hadden wel de contactsleutel achtergelaten, maar niet het lipje van de startonderbreker. Doordat de weg naar beneden loopt, konden enkele agenten de wagen toch vrij makkelijk naar de parkeerplaats duwen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.