De Kleine Wereld: Windpark Prinses Amalia wankel

foto Stephen Cassidy

foto Stephen Cassidy

van onze medewerker

Bij alle 60 windmolens voor de kust van IJmuiden laat de cementlijm los die het verloopstuk van de turbines bevestigt aan de enorme in de zeebodem geheide paal (monopile).

Een ernstige situatie: het geheel verzakt en kan zelfs bezwijken. Volgens eigenaar Eneco een probleem bij 1800 turbines in de Noordzee.Momenteel worden bij elke IJmuidense molen 24 elementen met een schokdempend rubberblok gemonteerd om het probleem te verhelpen. Wat kost dit Eneco? Rond de 47 miljoen. De molens draaien sinds 2008. Sjaak en zijn Yvonne constateren géén verzakking voor de Santpoortse windmolen. Deze staat al sinds 1779 fier in de wind. Sjaak ziet wel brood in molens en experimenteert. Yvonne is niet onder de indruk van de op-wind-ing en denkt: “Laat maar waaien…”

Stephen Cassidy, fotograaf en webmaster, woont sinds zes jaar in IJmuiden. Wekelijks maakt hij een foto van zijn kleine wereld. Sjaak, Yvonne en hun vrienden (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ’klein’ kijkje op de ’grote’ wereld van Velsen. Foto bestellen of suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.