Telstar naar tweede ronde play-offs

© Archieffoto

Emmen

Na vier duels niet gescoord te hebben, schoot Telstar in Emmen opeens drie keer raak binnen een kwartier tijd. Zelfs de meest optimistische Telstar-supporter moest zich even in de arm knijpen. Maar belangrijker nog: door de 2-3 zege op concurrent FC Emmen plaatste de ploeg van trainer Mike Snoei zich voor de tweede ronde van de play-offs.

En daarmee bereikte Telstar op een wat troosteloze avond in Drenthe de beoogde doelstelling. Omdat de Velsenaren de eerste ronde mogen overslaan, is de ploeg slechts vier wedstrijden verwijderd van de eredivisie.

(Lees hier volledig verslag: Telstar schiet weer met scherp [video])

En die vier duels hoeven echt niet allemaal gewonnen te worden. Met twee goede resultaten in de thuiswedstrijden is Telstar al een eind op weg.

Wanneer het zo makkelijk gaat als maandagavond in Emmen, zou dat scenario zo maar eens werkelijkheid kunnen worden. Al na acht minuten kreeg de vastgehouden Melvin Platje een strafschop toegekend die hij zelf benutte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet veel later was het weer gelijk toen Emmen ook van elf meter mocht aanleggen. Ook Cas Peters faalde niet.

Het handjevol publiek in Emmen ging er eens goed voor zitten maar amper tien minuten later stond het opeens 1-3. Jerdy Schouten reageerde als enige alert na een verre inworp van Toine van Huizen en knalde raak (1-2). Andrija Novakovich verdubbelde de marge door op aangeven van Junior Toretta de 1-3 binnen te prikken.

Thijs Dallinga bracht de spanning terug maar de Emmenaren maakten niet bepaald de indruk echt te willen winnen. Na de domme rode kaart van Youri Loen gooide Emmen de handdoek.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen