Elke dag een of twee gedichten

velsen-zuid

Hij schrok er eigenlijk een beetje van toen hij zichzelf Googlede. De zoekopdracht 'Teun Hoek gedichten' levert tientallen werken op van deze Velsenaar. ,,Ik maak elke dag wel een of twee gedichten'', zegt Hoek (74). ,,Het moeten er inmiddels meer dan drieduizend zijn.''

Toch solliciteerde Hoek niet naar het stadsdichterschap van Velsen. Hij schat in dat er niet wordt gezocht naar een dichter zoals hem, een dichter die met rijm werkt. Hoek heeft de eerste stadsdichter Joris Brussel zeker gevolgd, net als nu zijn opvolger Jantje Bosch. Dat deed hem tot de conclusie komen om niet te solliciteren.

Anders ligt dat bij de eerste stadsfotograaf die Velsen in mei zal krijgen. Aan die sollicitatieprocedure deed Teun Hoek wel mee, al behoort hij inmiddels tot de afvallers. Hoek fotografeert al tientallen jaren en bepaald niet onverdienstelijk. Eerst nog ouderwets met rolletjes en een eigen zwartwit doka, inmiddels digitaal. Net zo digitaal dicht hij overigens: achter het toetsenbord van zijn computer.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.