Straf voor Velserbroekse pedo conform eis

Redacteur IJmuiden
Velserbroek

De Haarlemse rechtbank heeft de 49-jarige Freek P. uit Velserbroek maandag veroordeeld tot 18 maanden cel en TBS met dwangverpleging. P. is schuldig bevonden aan pedofiele praktijken.

De Haarlemse rechtbank legt het advies van de reclassering opzij. Deze adviseerde TBS met voorwaarden. Maar de rechtbank is het eens met het OM dat er verhoogde beveiliging en uitgebreide behandeling nodig is.

Ook blijft P.’s computer waarop kinderporno is gevonden, in beslag. Het voorarrest wordt nog wel van de celstraf afgetrokken. De straf is conform de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak tijdens de inhoudelijke behandeling.

P. zocht via sociale media contact met minderjarige jongens, op zoek naar blootfoto’s en seksdates. Wanneer de jongens niet meewerkten, werd P. boos.

De Velserbroeker van ruim 2 meter en 130 kilo dreigde met contacten bij de Hells Angels en fysiek geweld. Ook zou hij de blootfoto’s online zetten of plaatste hij een seksadvertentie met de contactgegevens van de slachtoffers op internet. Ook dreigde hij met het gooien van een brandbom bij de familie van een slachtoffer uit Haarlem.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.