Concerten in Thalia Theater

De band Barnbees uit Kennemerland spelen in Thalia. © Fot pr

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Twee concerten bij Thalia Theater in IJmuiden. Op vrijdag een tributeband en op zaterdag de band Barnbees uit Kennemerland.

In de concertserie van Thalia is vrijdag de Jimi Hendrix tribute aan de beurt. Om precies te zijn met een concert van de band ’Are you Experienced?’ Op Goede Vrijdag eert Thalia de meest flamboyante en invloedrijke gitarist allertijden: Jimi Hendrix. De Amerikaan bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Hij overleed in 1970, maar zijn muziek leeft nog altijd bij velen voort. Met de in 1996 opgerichte band ’Are You Experienced’ blijft de geest van Hendrix in leven. Bandleider en zanger-gitarist John Campbell vertolkt op levensechte wijze zijn superheld met ijzersterke nummers zoals: 'Voodoo child', 'Purple Haze', 'Hey Joe' en 'Foxy Lady' en creëert zo opnieuw de live-ervaring van zijn grote held.

Rockabilly-band Barnbees brengt het Thalia Theater terug naar de dagen van petticoats en Cadillacs. Op 26 maart organiseren de mannen een concert rond de lancering van hun nieuwe cd. Samen met DJ Delsman en gastartiesten wekt de band het werk van legendarische helden als Elvis Presley, Bill Haley, Chuck Berry en Johnny Cash weer tot leven. De Barnbees spelen ook muziek van hun nieuwe cd. Met eigen nummers met een sociale boodschap. De cd bevat ook Nederlandstalige Rockabilly-liedjes.

Wie tijdens het optreden de onweerstaanbare behoefte krijgt aan een vetkuif, suikerspin of rock & roll outfit, kan daarvoor terecht bij de stands van Ellen's Hairstudio, barbier Cut the Bull of Christy's Rock Fashion.

Mitzie Meijerhof

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.