Fietsend langs restaurants in de IJmond

Saskia Knegtering

Twee restaurants uit Velsen en één uit Beverwijk zijn opgenomen in de allernieuwste Happen en Trappen-route.

Daarbij rijden lekkerbekken langs mooie plekjes in Nederland of België en eten ze onderweg een diner, waarbij iedere gang op een andere plek wordt genuttigd.

Woensdag werd de nieuwe 52 kilometer lange fietstocht 'Zwerven over de Zaanse Schans' geopend door de Velsense wethouder Annette Baerveldt.

De fietstocht voert door de IJmond en de Zaanstreek.

Hij start in Beverwijk met koffie en gebak bij De Wijkerhaven. Daarna is er soep in Krommenie en een voorgerecht in Assendelft. Villa Zomerdijk aan de Genieweg in Velsen-Zuid serveert het hoofdgerecht, waarna de Kop van de Haven in IJmuiden de fietsers een toetje voorschotelt.

Velsen is ook al vertegenwoordigd in de 'Authentiek Genieten in Kennemerland'-route. Deze rit is slechts 34 kilometer lang, start in Bloemendaal en doet onder meer Middeloo in Driehuis en Villa Zomerdijk in Velsen-Zuid aan.

De 140 dagvullende Happen en Trappen-fietstochten voeren niet alleen langs 700 restaurants maar ook langs het nodige natuurschoon. Een rit kan op een dag naar wens worden verreden. Voor een vast bedrag krijgen deelnemers de routebeschrijving en de vijf gangen voorgezet. Op de website van de organisatie zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar.

www.happenentrappen.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.