Rubberbootjes gepikt uit jachthaven

velsen-zuid

Van verschillende jachteigenaren die een ligplaats hebben bij Watersportvereniging IJmond zijn de afgelopen weken rubberbootjes gestolen. Volgens booteigenaar Jan Piet de Wal is de gezamenlijke schade zo'n vijftienduizend euro.

Het is moeilijk vast te stellen of de diefstal van vijf rubberbootjes, al dan niet met buitenboordmotor, in één keer is voltrokken of dat de dief er een paar keer voor is teruggeweest.

Havenmeester Anneke Bax kreeg meldingen van verdwenen bootjes op 12, 15, 16 en 18 september. ,,En eind augustus is er een buitenboordmotor ontvreemd'', vertelt ze. ,,Tijdens Sail 2010 was het hier verschrikkelijk druk, wellicht dat er toen ook mensen zijn geweest om te kijken wat er hier loos is'', denkt ze hardop. ,,Ik heb ook gehoord dat het hek rond de jachthaven zou zijn voorbereid. Het was op een bepaalde plek doorgeknipt.''

Jan Piet de Wal is een van de gedupeerden. ,,Mijn rubberbootje lag vastgebonden op het voordek, de touwen zijn doorgesneden en hingen over de reling. Hij moet dus via het water zijn gestolen'', zegt hij. ,,Mijn bootje kostte 1200 euro, andere bootjes die met motor en al zijn meegenomen zijn veel duurder. Veel mensen denken wellicht dat bootjesbezitters het breed hebben maar dat is niet zo.''

De gedupeerden hebben aangifte gedaan van diefstal bij de politie. Ook hebben ze verkoopsites op internet uitgeplozen in de hoop hun vaartuig te vinden, zonder resultaat.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.