Stroomstoring in Driehuis, scholieren in de kou

Foto Ko van Leeuwen

Foto Ko van Leeuwen

driehuis

Door een stroomstoring in Driehuis zaten de leerlingen van de Duin en Kruidbergmavo, het Ichthus Lyceum en basisschool de Toermalijn vrijdagmorgen bijna twee uur zonder digiborden, licht en verwarming. Ook verpleeghuis Velserduin zat zonder stroom. In totaal trof de storing vijfhonderd huishoudens.

Bij graafwerkzaamheden in de buurt zou tegen half elf een kabel zijn geraakt, weet Carla Stokman van de Duin en Kruidbergmavo. ,,Dus viel hier de stroom uit, ging het brandalarm af en hing de beveiliging aan de lijn'', zegt ze.

Na anderhalf uur stuurden de middelbare scholen hun leerlingen naar huis omdat het te koud werd in de gebouwen. Een kwartier later, om kwart voor een, deed alles het weer.

Op basisschool De Toermalijn vielen weliswaar alle digiborden, luisteroefeningen en andere elektrische zaken uit, de kinderen bleven op school. ,,Wij hebben dat gewoon even 'the oldfashioned way' met andere taken opgelost'', zegt leerkracht Patricia van Baekel lachend.

De oorzaak van de storing is een doorgebrande kabel in de buurt van de Nicolaas Beetslaan. De kabel wordt maandag gerepareerd, dit gaat niet gepaard met stroomuitval laat netwerkbeheerder Liander weten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.