Sportief voor Werk in Tata Steel Stadion

velsen-zuid

Sport heet de belangrijkste bijzaak in het leven te zijn. Maar binnen de gemeente Velsen krijgt sport nog meer inhoud en betekenis voor twintig scholieren van het Tender College als aanloop, springplank of voorzet naar een baan. Leff, een in Haarlem gevestigde instelling die leerlingen zonder studiehoofden helpt bij het vinden van werk, heeft daartoe een project opgezet dat maandagavond 6 september als de 'sportclub' Sportief voor Werk zijn debuut maakt in het Tata Steel Stadion.

Het is de bedoeling dat, te beginnen op die avond, Toon Beijer sportieve clinics gaat geven aan scholieren die qua leeftijd eraan toe zijn om de stap naar het bedrijfsleven te maken.

Beijer, sinds kort terug bij Telstar als technisch manager na een minder geslaagd dienstverband bij ADO Den Haag, hoopt dat bij de presentatie van de twintig leden van 'sportclub' Sportief voor Werk het Tata Steel Stadion tot het laatste kuipstoeltje bezet zal zijn door werkgevers uit de regio.

Stagedocent Simon de Hoog van het Tender College heeft twintig leerlingen geselecteerd voor Sportief voor Werk, waarvoor Leff het voorbereidende werk heeft verricht om de oprichting te realiseren.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.