Weinig onrust na asbestvondst in IJmuiden

Asbest opruimen in de Dolfijnstraat. United Photos/Paul Vreeker

Asbest opruimen in de Dolfijnstraat. United Photos/Paul Vreeker

Redacteur IJmuiden
ijmuiden

Bewoners van de Dolfijnstraat en de Watermanstraat in IJmuiden zijn - vooralsnog - niet verontrust door de ontdekking van asbestresten in de binnentuin achter hun huizen.

Terwijl mannen in beschermende pakken daar donderdag onder een pad doende zijn met speurwerk, halen de meeste omwonenden de schouders op.

Meindert de Boer, al ruim twintig jaar huurder van een van de rijtjeshuizen aan de Watermanstraat heeft net even een kijkje genomen bij de graafwerkzaamheden. Het onderkomen van De Boer en zijn vrouw staat in de steigers. Immers: tientallen huizen in de buurt worden ingrijpend opgeknapt. Waarbij - als dat nodig is - ook asbest wordt weggehaald.De De Boers hebben te horen gekregen dat ze zich niet veel zorgen hoeven te maken. ,,De dakranden moeten wel worden aangepakt. Maar er is ons verteld dat er in ons huis weinig asbest zit. Dat vind ik vreemd. De woningen in deze buurt zijn namelijk in een serie gebouwd. Dus als er asbest in de woningen aan de Dolfijnstraat hier vlak achter zit, waarom hier dan niet?’’

Het zal naar verwachting nog pakweg een week duren voordat duidelijk wordt hoe ernstig de binnentuin bij de woningen aan de Dolfijnstraat en de Watermanstraat met asbest is verontreinigd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.