Even geen VVD vandaag

Waar zullen we het eens over hebben? Eerst maar een treurige mededeling: de kleurrijke besteleend is Velsen ontvallen. Het oude karretje uit 1975 heeft het lang volgehouden, maar uiteindelijk vielen er aan alle kanten stukken van af. Bovendien zaten er overal gaten in de bodem. Hij was zo lek als de VVD, zullen we maar zeggen en dat was nogal lastig als het regende. Hij heeft een goed tehuis gevonden in Spijkenisse, waar hij helemaal gedemonteerd, gerepareerd en weer opgebouwd wordt.

Vandaag gaan we met een geleende Ami 6 uit 1969 (wat een feest om in te rijden) naar Friesland. Daar wordt onder leiding van de chef thuis dit weekeinde de Elfstedentocht gereden door Lelijke Eenden en wat er op lijkt. Gezien alle tijd en energie die in de organisatie is gestopt gaan we naar stempelpost Wommels, waar de in een Friese vlagjurk gestoken chef thuis zit. Even kijken hoe al die vrolijke Eendachtigen voorbij komen. Misschien nog even naar Sneek, waar mijn grootouders van moeders zijde vandaan kwamen, en dan door naar Almere om dochter af te zetten voor sweet-sixteen-feestje-met-overnachting. Zijn we begin van de avond weer terug van het Rondje IJsselmeer. Morgen rijden we dan naar het noorden, Den Helder of all places, om de jongste op de boot naar Texel te zetten voor zijn schoolkamp.

Waarom ik dit allemaal vertel? Eigenlijk alleen maar omdat ik mijn best doe om het niet over de VVD te hebben. Dat gaat maar vervelen na al die weken, toch? Veel valt er ook niet te melden, want de liberalen die nog in de VVD-fractie mogen zitten lopen nog steeds radeloos rond in afwachting van krachtdadig optreden van hun voorzitter La Langendijk. Dat deden ze vorige week ook al en sindsdien is er weinig veranderd. Het zal wel de nieuwste insteek van crisisbeheersing zijn.

Aangezien er bij gebrek aan enige actie bij de VVD nu erg veel tijd overblijft, ben ik aan een omvangrijke klus begonnen. Komend najaar verschijnt deze column tien jaar in IJmuider Courant. Het lijkt me wel een aardig idee om daar een bloemlezing van samen te stellen dus nu ben ik ze allemaal nog eens aan het doorlezen. Meteen een selectie maken: deze wel, deze niet. Je ziet al doende weer van alles voorbij komen. Zandhagedissen, Zuidtangent, slakken met villaatjes op hun rug, Centrumplan IJmuiden, strandhuisjesbrand, vallende sterren oh nee wethouders, nieuwe burgemeesters, de Stichting Die Overal Voor Is, het Park Waar Niemand Komt enzovoorts. Het is leuk en leerzaam, want het aantal keren dat mijn goed bedoelde adviezen door politici en gemeentebestuurders in de wind zijn geslagen zijn niet op de vingers van twee handen te tellen. Wat dat betreft zet de VVD met Henny Langendijk voorop vooralsnog een lange traditie voort: geef die Boele vooral niet gelijk.

Maar goed, een bloemlezing lijkt me dus wel aardig. Nog leuker is het als lezers laten weten wat ze van die columns vinden of - als ze uit ergernis al jaren geleden zijn gestopt met ze te lezen - ooit hebben gevonden. Positief en negatief, alles is welkom. Wie weet heeft iemand me wel op inconsequenties betrapt. Zelf ben ik er eentje aan het zoeken, want volgens mij ben ik zowel voor als tegen hetzelfde Centrumplan IJmuiden geweest, maar het harde bewijs daarvoor zit nog ergens in de stapel columns. Mail of schrijf wat u wilt, alles is welkom en wordt in het boekje opgenomen. Enige voorwaarde is wel dat u met naam en toenaam schrijft. Geen anonieme reacties dus. Dat is jammer voor de meeste internetlezers, maar er worden alleen echte namen vermeld.

Nou, hebben we het vandaag toch nog bijna niet over de VVD gehad.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.