’Een heel ander verhaal dan voetballen op gras’

Een fraaie actie van Nico den Drijver van de Zeewegbar.

Een fraaie actie van Nico den Drijver van de Zeewegbar.© United Photos/Paul Vreeker

Kees de Boer
IJmuiden

De zusjes Liza en Ilse zitten op een bankje langs de kant te kijken naar de voetvolleywedstrijd tussen ’Stichting Ja’ en het team van restaurant Kreta. De vrouwen zijn fans van ’Stichting Ja’, bestaande uit voetballers van Stormvogels 4.

,,Ik vind het wel een gezellig toernooi’’, zegt Liza. ,,Ik heb het idee dat iedereen hier voor de lol meedoet.’’ En dat blijkt: er wordt veel gelachen, mede dankzij de harde wind, die de lichte bal de gekste capriolen laat maken.

Het is een bijzonder gezicht op het Kennemerplein vrijdagmiddag: twee veldjes met daarop veel beweging van mannen die hun best doen om de bal binnen drie keer overspelen met de eigen ploeggenoten - over het net richting de tegenpartij te spelen.

,,Hoeveel staat het nu?’’ vraagt een toeschouwster aan een speler van team Kreta. ,,44-2 voor ons’’, is het antwoord. Dat blijkt niet te kloppen volgens de scheidsrechter langs de kant. Dit is voetbalhumor.

Er blijkt wel een behoorlijk niveauverschil te zitten tussen de diverse teams. De spelers van Kreta bijvoorbeeld vallen op door hun technische vaardigheid. Wanneer zij tegen een team spelen van vergelijkbare kwaliteit, ontstaan er mooie rallies.

Tussen de wedstrijden door staat speler Robbie van Vondelen van team Zeewegbar even uit te puffen van de inspanning. ,,We hebben nog niks gewonnen’’, zegt hij. ,,Te weinig geoefend, te weinig talent en misschien iets teveel bier.’’ Teamgenoot Edwin vult aan: ,,Voetballen op gras is een ander verhaal. Je beweegt niet zo makkelijk in het zand. Het zit niet mee. We hebben al een kwartier geen punt gemaakt.’’ Dat deed het team van Zeezicht beter. Zij werden kampioen. Organisator Mohammed Abatouy keek na afloop tevreden terug op dit eerste ’Telstar Voetvolleytoernooi’: ,,Met veertien teams hebben we er wat leuks van gemaakt. Het IJmuider strand is naar het Kennemerplein gekomen.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.