Velserbroekse wielrenster Kessler tweede in Londen [video]


Nina Kessler.

Nina Kessler. © Archief

Marcel Tabbers
Londen

Nina Kessler uit Velserbroek sloot zaterdag een van haar meest succesvolle weken af in haar carrière met een tweede plaats in Londen.

In de Britse hoofdstad moest Kessler Chantal Blaak voor zich dulden in de Prudential Ride. Vorige week zondag won Kessler al de sprinterstrui in La Course (Parijs) en een criterium in Darmstadt.

In het centrum van Londen – twaalf rondjes van 5,5 kilometer – was geen tijd om het parkoers te verkennen. „De eerste ronde was geneutraliseerd. Ik heb toen nog even om me heen gekeken en ving ik een glimp op van Buckingham Palace. Het was namelijk mijn eerste keer in Londen, dus ik kon ook nog even de toerist uitgangen”, meldde de Velserbroekse.

Nadat de wedstrijd van start was gegaan, waren er direct enkele uitlooppogingen. „Bij een tussensprint plaatste ik een tempoversnelling. Even kijken hoe de concurrentie zou reageren.”

In de eindfase ging Wild van ver aan. „Ik sprong in haar wiel en werd in eerste instantie nog gepasseerd door twee anderen die ik op mijn beurt weer in wist te halen voor de finish.”

Woensdag is Kessler ’special guest’ bij het hardloopevenement de 7 van Santpoort, voorafgaand aan de wielerkoers tijdens het dorpsfeest in Santpoort-Noord.

In de veteranen 50+ competitie werd Nijssen zesde in Lisse. Ondanks de vele demarrages, kwam het peloton op het eind bij elkaar. In de eindsprint moest de 54-jarige Haarlemmer vijf andere renners voor zich dulden.

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen