Eigenaar van uitgebrande Jaguar havengebied IJmuiden 'aardig chagrijnig'

© foto holland media combinatie

Carlo Nijveen
IJmuiden

De brand die vrijdag een Jaguar in het IJmuidense havengebied zeer ernstig beschadigde, is vermoedelijk aangestoken.

Het vuur lijkt op meerdere plaatsen te zijn begonnen. Dat stelt de politie, die nog bezig is met onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand. De Jaguar raakte aan de voor- en achterzijde beschadigd.

De dure wagen, die bij het bedrijfspand van metaalhandel Broersen aan de Urkstraat stond geparkeerd, blijkt eigendom te zijn van een bevriende relatie van de eigenaar van die onderneming. De Jaguar-bezitter liet vrijdagochtend weten ’aardig chagrijnig’ te zijn. ,,Ik werd vannacht wakker gebeld door de politie. Toen ik te horen kreeg wat er was gebeurd, kon ik het eigenlijk niet geloven. Hier koop je helemaal niets voor.’’ De auto-eigenaar, afkomstig uit Bergen, had zijn wagen in het havengebied neergezet omdat hij met een geleende bedrijfsbus van metaalhandel Broersen de weg op was gegaan. De man is tegen brand verzekerd.

Ook Rob Broersen, eigenaar van de metaalhandel aan de Urkstraat, vindt het nachtelijke incident uiteraard vervelend. ,,De auto van deze bevriende relatie staat hier wel vaker. Hij is echt doodziek van die brand.’’

Het vuur werd vrijdag rond 01.00 uur ontdekt door een voorbijganger, die direct de brandweer alarmeerde. Maar de blussers konden niet voorkomen dat de auto grotendeels uitbrandde. Forensische rechercheurs waren vrijdagochtend nog doende in de Urkstraat. Daarbij werd ook een speurhond ingezet.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.