BC IJmond ’rooskleurig’ de toekomst in

BC IJmond bestaat bijna 65 jaar.© foto paul van de keer

Kees de Boer
IJmuiden

Velsen telt drie badmintonclubs. Vandaag staat Badmintonclub IJmond in de schijnwerpers in de rubriek Mijn Club.

Wie: Badmintonclub IJmond. Waar: Sporthal IJmuiden-Oost. Sinds: 1954.

Wanneer is Badmintonclub IJmond opgericht?

,,We zijn 1 september 1954 opgericht door Cor en Rie Wals en Jan en Nel Sehr”, zegt voorzitter Paul van de Keer. ,,Zij begonnen met een groepje badmintonners in de Comitéschool in Oud-IJmuiden. In 1969 verhuisden we naar Sporthal Zeewijk. Het ledenaantal groeide toen explosief tot tweehonderd, waarbij er zelfs een wachtlijst bestond. Sinds 1979 spelen we in sporthal IJmuiden-Oost.”

Beschrijf de sfeer van de club eens?

,,Bij onze vereniging staat gezelligheid op de eerste plaats. Die is niet alleen zichtbaar tijdens de speelavonden, maar wordt ook duidelijk door de vele activiteiten die worden georganiseerd, zoals een Vrienden- en Familietoernooi, een Oranjetoernooi en de feestavonden. Daarnaast wordt deelgenomen aan de Rabobank Fietstocht, waarbij al twee keer het maximum aantal deelnemers werd gehaald en we een originaliteitsprijs wonnen. Tijdens de speelavonden wordt er ook gehusseld, zodat alle leden met elkaar kunnen spelen en waardoor men elkaar beter kan leren kennen.”

Doen jullie ook aan wedstrijden mee?

,,Ja. De club telt momenteel zo’n 85 leden, waarvan twee derde recreatief speelt en ruim een derde competitie. We hebben trouwens geen jeugdafdeling, de huidige leden zijn tussen de 18 en 70 jaar oud. Er zijn zeven competitieteams actief. Zij spelen ook op de speelavonden op de dinsdag- en donderdagavond. Voor zowel de recreanten als de competitiespelers wordt ook training georganiseerd, zodat de vaardigheden kunnen worden aangeleerd en verbeterd.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

,,Rooskleurig”, aldus de voorzitter. ,,Het ledenaantal neemt na een lange tijd van stabilisatie weer toe. We kijken uit naar de viering van het 65-jarig bestaan, over twee jaar.”

Meer weten? Kijk op bc-ijmond.nl of bel 06-48484939.

Wilt u ook uw vereniging onder de aandacht brengen? Stuur dan een mail naar:

redactie@ ijmuidercourant.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.