Beeckestijnpop

Marieke de Kok

De afsluiting van de Parkweg en Beeckestijnpop vallen - op z'n zachtst gezegd - nogal ongelukkig samen. Organisator Ron Mellies is woest op de gemeente en vindt dat de ambtenaren beter hadden moeten plannen. Gemeente Velsen zegt: 'Jammer, maar helaas. Lastig, maar niets aan te doen.'

Ik snap dat wel. Als gemeente heb je natuurlijk te maken met meerdere afsluitingen en wegwerkzaamheden. Als je dan ook nog eens rekening moet gaan houden met alle evenementen, tja, dan kun je in geen enkel lenteweekeinde meer aan de weg werken.

Toch knelt er iets. Was een weekeinde eerder of later écht niet mogelijk? En belangrijker nog; waarom wordt organisator Ron Mellies pas op het allerlaatste moment op de hoogte gesteld? Nu kreeg hij drie weken van te voren een mail over de wegafsluiting. Hartstikke laat natuurlijk.

Velsen had veel eerder kunnen opmerken dat de planing niet bepaald handig is. Dan had de gemeente samen met de organisatie van Beeckestijnpop om de tafel kunnen gaan zitten. Verzetten we het muziekfeest een weekeinde? Kunnen de wegwerkzaamheden eerder beginnen zodat ze ook eerder klaar zijn?

Misschien hadden de twee partijen dan gezamenlijk de conclusie moeten trekken dat het écht niet anders kan. Dat verzetten van het popfestijn of de werkzaamheden niet mogelijk is. Dat er niets anders op zit dan accepteren.

Maar die beslissing hadden de twee dan in ieder geval gezamenlijk genomen. Beeckestijnpop had in dat geval in de eerste reclame-uitingen al duidelijk kunnen maken dat mensen het beste met de fiets kunnen komen. De afsluiting was in ieder geval minder rauw op het dak gevallen en gemeente en Beeckestijnpop hadden echt samen op kunnen trekken. Dat doen ze nu niet bepaald.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.