Michel Vonk gooit de opstelling van Telstar flink om

Veld Telstar, toen nog met gras.

Veld Telstar, toen nog met gras.© Fokke Zaagsma

Fokke Zaagsma
Velsen-Zuid

Als Michel Vonk maandagavond een ijshockeywissel had kunnen doen, had hij het zeker gedaan. Er waren te veel spelers bij Telstar die tegen Jong Ajax ondermaats speelden. Vonk greep in de rust wel in door twee man te wisselen. Er stonden er echter meer op het veld die rijp waren voor een plek in de kleedkamer.

Verliezen van Jong Ajax is op zich geen schande. Zo reëel was Vonk ook. Zeker gelet op de samenstelling van de tegenstander. Maar de manier waarop stoorde de Castricummer.

Drie dagen later is het nare gevoel van de 4-1 nederlaag van maandag nog steeds niet helemaal weg. Maar de competitie gaat verder. Vrijdagavond komt Fortuna Sittard naar Velsen-Zuid. Een zege zou de kater van het begin van de week nog een beetje kunnen wegspoelen.

De Limburgers zijn na zes speelronden met zeven punten op de veertiende plaats in de eerste divisie terug te vinden. Met twee zeges, een gelijkspel en drie nederlagen doet Fortuna het dus net iets beter dan Telstar.

De Velsenaren staan zeventiende met vijf punten na eenmaal winst, twee gelijke spelen en ook drie nederlagen. Winst zou vanavond dus meer dan welkom zijn voor Telstar.

Omdat het maandag niet goed was gooit Vonk zijn opstelling flink om. Mo Ajnane, Tom Noordhoff, Jordy Tutuarima, Bryan Ottenhoff en Dustin Mijnders begonnen tegen Jong Ajax nog in de basis.

Vrijdagavond doen zij dat niet en zullen Rafael Uiterloo, Thomas van den Houten, Tarik Tissoudali, Edo Knol en Kevin van Essen hun plaatsen innemen. ,,We hebben veertien doelpunten tegen gekregen in zes wedstrijden. Dat is teveel en dus zal ik achterin wat moeten veranderen", legt Vonk uit.

Dat houdt in dat Frank Korpershoek weer centraal achterin gaat spelen in plaats van op het middenveld en dat de aanvallend ingestelde Stefano Lilipaly als rechtsback zal fungeren. ,,De beoogde spelers voor die positie zijn helaas geblesseerd", licht Vonk toe. Knol en Van Essen nemen plaats op het middenveld terwijl Uiterloo links voorin wordt geposteerd. ,,Daar heeft hij bij Lienden ook twee seizoenen gespeeld en toen kwam hij tot 26 goals. De positie is hem dus niet vreemd."

Achter spits Marko Maletic moet Tarik Tissoudali zorgen voor aanvallende impulsen. ,,Tarik heeft goed ingevallen tegen Jong Ajax en krijgt nu weer een kans in de basis."

Aanvallend zou Telstar ook een impuls kunnen krijgen van Damiano Schet. De ervaren speler is nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Hij zit wel op de bank.Uiterloo als buitenspeler.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen