Ruilen: van krant tot droomvilla

Koen van Eijk
Velsen

Kijk niet vreemd op als u de komende tijd wordt aangesproken door een verslaggever van deze krant die iets met u wil ruilen. Deze verslaggever is Jouri Bakker, die in een nieuwe rubriek elke week verslag doet van zijn avonturen in de IJmond om van een exemplaar van deze krant uiteindelijk een droomvilla te maken.

Of dat lukt? Hoe meer hoe beter, want de opbrengst van wat Jouri aan het eind van de rit overhoudt, gaat naar de Stichting Kind en Brandwond. Deze organisatie zet zich in voor verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met brandwonden. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en bestaat volgend jaar mei 25 jaar. Extra reden voor een mooie financiële bijdrage.

Jouri gelooft in deze vorm van ruilhandel: ,,Toen mijn vriendin begin dit jaar tijdelijke woonruimte voor haar moeder uit Mexico zocht, kwam ze in contact met een Duitse vrouw die een straat verderop woont. Wat bleek? Omdat de Duitse regelmatig van huis was, zocht ze iemand die haar kat Steve kon verzorgen. Bovendien was ze toevallig op reis toen mijn schoonmoeder naar Nederland kwam. De deal was snel rond. Zonder ook maar één portemonnee te openen. In ruil voor woonruimte een kat verzorgen vind ik een mooi voorbeeld van een win-winsituatie in de deeleconomie.''

Komt u Jouri niet tegen, maar wilt u toch ruilen? Mail dan naar redactie@ijmuidercourant.nll

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.