De wespen zijn nog agressief

Chiel Pel

Weerspreuk: ’De bomen en schitterende kleuren, verspreiden de heerlijkste herfstgeuren’.

Afgelopen weekend ging het mooie weer onverminderd door. Het werd zowel zaterdag als zondag 23 graden. Maandag passeerde een koufront en werd het 18 graden. Woensdag de eerste regenbui. Op donderdag in de middag slechts 14 graden. Er viel 6,2 mm neerslag, wat het maandtotaal boven de 20 mm bracht.

De wespen zijn door langdurig droog en warm weer nu nog steeds agressief, vooral bij snelle bewegingen in de buurt van het nest. Er zijn al heel wat meldingen van stekende wespen geweest.

Zelf zag ik drie mannen in de tuin te dicht bij een nest komen; alsof de wespen wisten wie ze moesten hebben, werden ze achtervolgd en meerdere keren gestoken. Dit waren maar drie wespen. Het gif geeft een nare reactie maar is na pijn en jeuk meestal onschuldig, tenzij er sprake is van een allergie.

Het eerste weekend van oktober is nat. Vandaag regenbuien maar ook zon, temperatuur 16 graden. Wind zuid 4, de nacht naar morgen regelmatig regen. Later morgen wat drogere perioden.

De temperatuur blijft op 16 graden steken, de wind is west later noordwest kracht 4. Maandag opnieuw droog en zonnig. De temperatuur gaat wat omhoog en zal rond de 18 graden uitkomen, iets boven normaal.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.