Premium

Patissier tipt ’bak op de dag zelf’

Thijs Griffioen, Chef Patissier bij Duin & Kruidberg jureert bij de bakwedstrijd.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Santpoort-Noord

,,Neem de tijd en rust voor het bakken. En als het even kan: bak op de dag zelf. Dan is de appeltaart het lekkerst”, zo tipt Chef Patissier Thijs Griffioen (28) van Landgoed Duin & Kruidberg de deelnemers. Samen met bakker Peter Kuin en Martha van Nederpelt van Martha kookt lokaal zal hij komende zaterdag jureren bij de bakwedstrijd Heel Velsen bakt appeltaart.

Appeltaart is op sommige dagen misschien wel de meest gekozen lekkernij door gasten van brasserie DenK. Naast de lemon cake trouwens. Het recept heeft Thijs van het Amsterdamse restaurant Noordwest waar dagelijks maar liefst driehonderd verse appeltaartpunten verkocht worden. Een favoriet dus en daarom geen reden voor Thijs om het recept aan te passen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.