Romeinen dankzij match bij Telstar

Beursvloer Velsen. Foto Sanne Tiebie

Beursvloer Velsen. Foto Sanne Tiebie

Pieter van Hove
Velsen-zuid

Gespannen staat bestuurslid Gerard van Broekhuijsen van de pas opgerichte stichting Romeinen in Velsen voor de maquette van Castellum Flevum, de Romeinse vesting die ooit in Velsen heeft gestaan.

Dolgraag wil hij meer aandacht voor de stichting. Hetzij via een postzegel, of een infoboard bij Spaarnwoude. En als tegenprestatie betrekken hij en zijn medebestuursleden de sponsor bij alle publiciteit. Broekhuijsen is niet de enige die is afgekomen op de eerste editie van Beursvloer Velsen bij het Tata Steel stadion. Veel maatschappelijke organisaties zijn gekomen om zich aan te bieden voor allerlei klusjes.

Opkikkertjes

Maar daar staat wel iets tegenover, zoals het maken van het dak (IJmuider Harmonie), drukwerk en steigerpijpen voor het zomerfestival Kennemerlaan of presentjes voor het project Opkikkertjes in Velsen-Noord.

Bij de buren ten noorden het kanaal is het evenement inmiddels een groot succes. De eerst editie in 2011 leverde 126 matches op, tijdens de Beursvloer 2012 werden 177 afspraken gemaakt. Het afgelopen jaar overschreed het evenement daar de grens van 200 matches. ,,Het zou leuk zijn wanneer de Beursvloer hier ook aanslaat’’, aldus voorzitter Egbert Wilmink.

Notaris

Dat lukt. Voor het tafeltje van notaris Ros, die de papieren officieel moet tekenen, staat een lange rij. En overal blije gezichten: Jan Eelsing van het zomerfestival Kennemerlaan heeft een agreggaat ter beschikking gekregen. Het Bijna Thuis Huis Velsen, voor mensen in hun laatste levensfase, heeft iemand gevonden die een app wil maken.

En Broekhuijsen namens de Romeinse stichting. Ook hij glundert: de nieuwe stichting speelt in 2015 - wanneer het 2000 jaar geleden is dat de Romeinen hier vertrokken - met zijn team in het Tata Steel stadion. Het resultaat van twee uur Beursvloer: 130 matches. Meer dan één per minuut. Met gesloten beurs.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.