’Winnende ploeg niet veranderen’

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Michel Vonk heeft geen enkele reden om zijn ploeg voor het thuisduel van vrijdagavond tegen FC Eindhoven te veranderen. ,,Never change a winning team”, zegt de trainer van Telstar dan ook.

Na vier achtereenvolgende zeges in de competitie is Telstar terug te vinden op de zesde plaats op de ranglijst. Het naar Velsen-Zuid komende FC Eindhoven staat elf plekken lager. Toch gaat Vonk er niet zonder meer vanuit dat een volgende overwinning kan worden bijgeschreven.

,,Eindhoven heeft echt een hele goede ploeg. Ik denk dat zij nog niet op stoom zijn gekomen. Met Rai Vloet en enkele andere spelers hebben ze zich op het laatste moment nog danig versterkt. Het is een volwassen ploeg die goed kan voetballen.”

Natuurlijk kan Vonk regelmatig lachen op de training. Zijn ploeg heeft de smaak te pakken. Waar vorig seizoen voorsprongen in de slotfase nog wel eens verspeeld werden, worden de punten nu binnengehaald.

,,Laten we wel rustig blijven. We moeten dit eerst maar eens langer vasthouden. We moeten ook zeker voor gemakzucht waken, al bespeur ik dat niet in de groep.”

Niet iedereen blij

In zijn basisopstelling zal Vonk niet veel veranderen. Op de bank ontbreken in ieder geval Denis Mahmudov en Cagri Kodalak. Beiden kampen met een lichte liesblessure. Verder is er een grote groep fitte spelers beschikbaar.

,,Dat is natuurlijk lekker voor een trainer. We worden ook zeker niet een stuk minder als we wisselspelers inbrengen. Niet iedereen is blij met zijn huidige rol, maar die jongens moeten hard blijven werken en presteren om in aanmerking te komen voor een basisplaats.”

Om de spelers die weinig minuten maken toch in actie te zien wordt dinsdagavond in Velsen geoefend tegen hoofdklasser Ter Leede. ,,De andere groep moet ook spelen”, legt Vonk uit.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen