Filmploeg hindert hulp aan stuntman

KNRM bij Shtandart in jachthaven IJmuiden aan Zee. Foto Peter Herweijer

KNRM bij Shtandart in jachthaven IJmuiden aan Zee. Foto Peter Herweijer

IJmuiden

De filmploeg aan boord van de driemaster Shtandart heeft de hulpverleners van de KNRM zo erg belemmerd dat ze van boord zijn gestapt.

Dinsdagavond kwam reddingboot Koos van Messel uit IJmuiden naar de Shtandart om een stuntman te helpen die uit een mast was gevallen.

Toen de KNRM’ers aan boord stapten, zagen ze dat de stuntman was versleept om het camerawerk niet te hinderen. De KNRM’ers, waarvan één ambulanceverpleegkundige is, lieten blijken dat ze dat een slecht besluit vonden. De man had erger gewond kunnen raken. De filmploeg vond dat de KNRM’ers de opnames hinderden. Ze moesten van het dek af. De irritatie liep zo hoog op dat de KNRM’ers zelf van het schip zijn gestapt. De KNRM meldde het voorval aan de politieboot van IJmuiden, die ook aanwezig was. Die besloot met een speedboot langszij te gaan en met de kapitein van de Shtandart te praten. ,,Een opvoedkundig praatje’’, legt politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek uit. ,,Je moet niet met een patiënt slepen. Maar de kapitein wilde niet luisteren.’’ Filmproducent Eyeworks is vrijdag om commentaar gevraagd, maar heeft niet gereageerd. Het volledige verhaal staat in de IJmuider Courant van zaterdag 2 juli 2011.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.