No Naked Flame

Saskia Knegtering

Het Noordzeekanaal biedt voor ieder wat wils. Zo zijn er websites vol met schepen die de sluizen passeren en zijn er regelmatig nieuwsgierigen te treffen op het sluiscomplex, gewoon lekker scheepjes kijken.

Ikzelf zie meer in het 'verzamelen' van namen of termen die ik voor mijn nooit opgerichte rockband kan gebruiken. Ik moest daar gisterochtend aan denken toen ik IJmuiden binnenreed. Op het kanaal voer een groot schip. Op het stuurhuis stond in grote, rode letters: No Naked Flame (geen open vuur). Zo moet de band heten, mijmerde ik. Live in concert: No Naked Flame!.

Wat betreft het uitzoeken van bandnamen zijn die schepen sowieso een onuitputtelijke voorraad. Saga Sapphire (een cruiseschip). Prima naam voor een sferische rockband, zoals Sigur Rós. Of Torm Gy (tanker), als wat rechtlijnig indie-gezelschap. En wat te denken van Lemonia?, een goede naam voor een zoetsappig duo dat meedoet aan het songfestival. Ook leuk: de speedmetalact met Japanse invloeden KOI (ook een tanker). Overigens blijft het bij mijmeren bij mooie scheepsnamen hoor. Profvoetballer worden kon al heel lang niet meer en ook 'leader of the band' worden, zit er niet meer in. Hoewel? Er is een binnenvaartschip met de naam Fiducie, die doet IJmuiden ook wel eens aan.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.