Met z'n allen door de modder

Dagmar Aarts
Velserbroek

Een groep van dertig lopers uit Velsen doet dit weekend mee aan de Mud Masters, een obstacle run in de Haarlemmermeer. Rennen door de modder, klauteren over muren, slingeren aan monkeybars, hollen tussen schrikdraad en ploeteren door water.

De meesten van de trainingsgroep van Puur Fit doen dat maar liefst achttien kilometer lang. Anderen doen een van de kortere afstanden.

Trainers Bart de Jong en Alex de Custer hebben ervoor gezorgd dat ’hun’ lopers klaar zijn om alle obstakels te overwinnen. De Jong weet zeker dat iedereen de finish gaat halen. ,,Ik denk dat een heleboel mensen zelfs ongetraind meedoen. Dat zou ik bij de achttien kilometer niet doen, maar de zes kunnen deelnemers wel voor de fun doen. De obstakels zijn prima te doen. Het is een te gekke loop. Een gewone halve marathon vind ik te saai. Hier komt een stuk kracht bij kijken en je wordt vies, nat en koud. Voor de training hebben we zelf een heleboel obstakels gebouwd. We hebben een groot rek gemaakt waar je aan kan hangen en oefeningen aan kan doen.

Lees in de IJmuider Courant van zaterdag het hele verhaal.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.