Frustratie over slepende strijd na aanvaring met politieboot

Carlo Nijveen
Heemskerk

De Heemskerkers Rogier van Waadenooijen en Idil Mazzurana krijgen waarschijnlijk pas begin volgend jaar te horen of de schipper van een politieboot waarmee zij half juni 2011 op het Uitgeestermeer in aanvaring kwamen alsnog strafrechtelijk zal worden vervolgd.

Al sinds het ongeluk is het paar verwikkeld in een juridisch gevecht over de schuldvraag. Het openbaar ministerie besliste enige tijd na de aanvaring namelijk geen stappen tegen de schipper te ondernemen.

De Heemskerkers vinden dat de politieman de aanvaring wel degelijk veroorzaakte en hebben het Amsterdamse gerechtshof gevraagd om de kwestie onder de loep te nemen. Tijdens een onlangs gehouden zitting zou duidelijk zijn geworden dat de beslissing van het Hof nog wel maanden op zich kan laten wachten.

Idil Mazzurana toont zich verontwaardigd. ,,Ik ben boos en verdrietig. We zijn inmiddels zo’n 3,5 jaar verder en er is nog steeds geen duidelijkheid. Door de aanvaring gaat het met mij lichamelijk en geestelijk steeds slechter. Ik heb zware gezondheidsklachten en kan geen kant op.’’

Mazzurana en haar partner maakten op 14 juni 2011 in een rubberboot een tochtje over het Uitgeestermeer bij Uitgeest, toen het misging. Een vaartuig van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) klapte bovenop hun boot. Volgens een getuige voer het niet-herkenbare politievaartuig onder meer te hard.

Meer nieuws uit YC

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.