Telstar duwt Volendam richting de bodem [video]

Hans Swierstra
Volendam

In de week waarin bekend werd dat er geen club uit de eerste divisie zal degraderen, zakte FC Volendam nog dieper naar de bodem van de competitie. Provinciegenoot Telstar zorgde ervoor dat de kopzorgen voor trainer Misha Salden verder toenamen: 3-4.

Volendam startte wel goed. Al na een paar minuten zocht Joey Veerman de combinatie met spits Teije ten Den en kon de jonge middenvelder doeltreffend afronden.

Nadat Luís Pedro een uitgelezen mogelijkheid op 2-0 had gemist, kwam Telstar op gelijke hoogte. Mohammed Hamdaoui, vervanger van de Luxemburgse international Gerson Rodrigues, mocht ongehinderd een bal op de borst aannemen en uithalen.

(Lees hier: Telstar: spektakel met prima afloop [video])

Daarna werd een gelijke strijd. Toen iedereen zich dan ook al had verzoend met een gelijke stand halverwege, vloerde Henny Schilder Telstar-spits Andrija Novakovich.

Nadat arbiter Blank naar de stip had gewezen, ging Novakovich zelf achter de bal staan en passeerde hij doelman Hobie Verhulst.

Koud kunstje

De tweede helft was amper begonnen of de Velsense spits scoorde opnieuw. Verhulst kwam bij een redding ongemeen hard in aanraking met Schilder, waarna het voor Novakovich een koud kunstje werd om het verlaten doel te vinden.

Een door Blank wat makkelijk gegeven penalty bracht Volendam terug in de wedstrijd. Pedro schoot tegen de hand van Jordy Schouten en Veerman trof doel vanaf elf meter.

Telstar-captain Frank Korpershoek drukte de thuisclub echter wederom in de problemen: 2-4. Hij kon zomaar vrij voor Verhulst verschijnen en afdrukken.

Met Enzo Stroo bracht Salden zijn laatste troefkaart binnen en tien minuten later tekende de spits zowaar voor de 3-4. Een Volendams offensief ten spijt kwam in die stand geen verandering meer.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen