Valse start voor Strawberries

Tom Enthoven
Nieuw-Vennep

Als kersverse aanwinst voor de tweede klasse liet De Kikkers uit Nieuw-Vennep direct van zich spreken. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd de gehavende ploeg van Strawberries  uit Driehuis kinderlijk eenvoudig opzij gezet.

Het is vaak niet makkelijk voor een ploeg die pas gepromoveerd is om het momentum vast te houden op een hoger niveau. De Kikkers had daar zondag ogenschijnlijk geen moeite mee want tegenstander Strawberries werd behoorlijk overlopen op het hagelnieuwe hockeyveld van de Vennepers.

Een vliegende start dus voor trainer Arvid van der Tol: ,,Dit is een lekker begin van het seizoen. Strawberries is natuurlijk een nieuwe ploeg voor ons dus dan moet je altijd maar kijken of je het niveau aan kunt.’’

Solide

Wat vooral opviel tijdens het optreden tegen Strawberries, was de enorm solide verdediging van de ploeg uit Nieuw-Vennep. ,,Daar zijn we inderdaad meteen mee begonnen’’, legt Van der Tol uit. ,,Meteen de verdediging goed neerzetten, met vijf verdedigers in plaats van vier, en van daaruit verder bouwen. Daardoor hebben we meer controle over de wedstrijd.’’

En inderdaad: de thuisploeg controleerde het spel en kwam al vroeg in de wedstrijd op een riante voorspprong door goals van Sjoerd Wolters (1-0) en Tom van der Salm (2-0).

Nog voor rust vond ook Rolf van de Koper het net en met een ruststand van 3-0 was daardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Strawberries kon de weg naar het doel maar niet vinden en mocht zich in de handen wrijven met enkele goede reddingen van doelman Reinier Kuyt.

Dankzij een overtalsituatie kwamen er na rust toch kansen voor de bezoekers. De Kikkers was de organisatie even kwijt en na een golf van gevaarlijke aanvallen en strafcorners was daar dan toch een  treffer voor Strawberries. Erik van den Berg zag twee corners op rij gekeerd worden joeg vervolgens wel een strafbal hard in de linkerbovenhoek: 3-1. Een legendarische comeback zat er echter nooit in. Zeker niet nadat Bob Wolters twintig minuten voor tijd de 4-1 binnentikte. Het zou de einstand worden.

Rommelige voorbereiding

,,De wil is er wel maar het zat er vandaag echt niet in’’, sipte Strawberries-trainer Axel Wessels na afloop. De nederlaag kwam hem eigenlijk niet eens als een verrassing gezien de rommelige voorbereiding die zijn team doormaakte.

,,Ik heb in de afgelopen zes weken eigenlijk nog niet een keer met mijn beste elf spelers kunnen spelen, mede door vakanties maar vooral ook door blessures. Daarvan zijn er nu al best veel in onze selectie. En dat heeft deels te maken met de manier waarop spelers zich in hun eigen tijd voorbereiden in de zomer.’’

Ondanks de achterstand die de ploeg uit Driehuis daardoor opliep, is Wessels optimistisch: ,,Het komt wel goed. Zeker in thuiswedstrijden zijn we lastig te verslaan. Ik wil vooral dat we leuk hockey gaan spelen en ons publiek gaan vermaken. Waar we dan eindigen op de ranglijst, vind ik dan niet zo belangrijk.’’

De Kikkers – Strawberries 4-16. S. Wolters 1-0, 8. v.d. Salm 2-0, 29. v.d. Koper 3-0, 40. v.d. Berg 3-1, 51. B. Wolters 4-1.Toeschouwers: 60

De Kikkers: van Thulen; B. Wolters, de Jong, El Kordi, T. Wolters, Hes, Pluymers, S. Wolters, van der Salm,Vermijde, Baks, Nooren, van de Koper, Ezechiels, van de Broek.

Strawberries: Kuyt; Corver, Welman, Zeevenhoven, Wermenbol, Sneller, van Rees, van Poorten, Joustra, van Haaster, Bouws, van den Berg, Beekman, van der Bijl, de Kok.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen