’Het spijt mij zeer dat het niet gelukt is met het Witte Theater’

Het Witte Theater© Foto Ron Pichel

Marieke de Kok
IJmuiden

Cultuurwethouder Robert Te Beest vindt het jammer dat het exploitant Marcel Klein Ovink niet gelukt is het Witte Theater financieel van de grond te krijgen. Dat zegt hij in een reactie op het nieuws dat Klein Ovink de huur opzegt.

De Haarlemmer had drie jaar geleden grote plannen met het Witte Theater. Deze week moest hij het personeel echter melden dat het niet lukte een kostendekkende exploitatie rond te krijgen. Zonder subsidie en zonder commerciële nevenactiviteiten lukt het niet, meldde hij aan deze krant.

Vanwege de cultuurbestemming op het pand zijn commerciële activiteiten zoals horeca niet toegestaan. Dat had Klein Ovink wel graag gewild.

Cultuurwethouder Te Beest zegt nu: ,,Het spijt mij zeer dat het de stichting Witte Theater niet is gelukt om een kostendekkende exploitatie mogelijk te maken. Ik heb veel waardering voor de inzet die de afgelopen drie jaar door de heer Klein Ovink is geleverd om het Witte Theater ongesubsidieerd te exploiteren.’’

Wat er met het grote pand aan de Kanaalstraat gaat gebeuren, is nu ongewis. Het gebouw is eigendom van de gemeente. Te Beest weet op dit moment niet wat Velsen met het gebouw kan. ,,Wij denken na over toekomstscenario’s voor de functies van het Witte Theater’’, is het enige dat hij erover kwijt kan.

Het theaterseizoen 2016/2017 wordt overigens afgemaakt. Tot 1 juli gaan alle geplande evenementen en voorstellingen gewoon door.

Foto Ron Pichel

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.