Premium

Al vaker gedoe met neergeschoten amokmaker

Al vaker gedoe met neergeschoten amokmaker
© Foto Michel van Bergen
IJmuiden

De 49-jarige verwarde man die zondagochtend vroeg bij zijn woning in een flat aan de IJmuidense Schiplaan door de politie werd neergeschoten, had ook eerder voor gedoe gezorgd. Hij stond bij buurtgenoten en de politie al langere tijd bekend als probleemgeval.

Waarom de man zondag amok maakte, is nog niet duidelijk. Familieleden sloegen kwart over vier ’s ochtends alarm, na een mislukte poging de ernstig verwarde man te kalmeren.

De IJmuidenaar zou met een mes in de hand op toegesnelde politieagenten zijn afgekomen. De agenten sommeerden hem volgens een woordvoerder te stoppen, maar daarop zou de man niet hebben gereageerd.

De uniformdragers voelden zich blijkbaar dusdanig bedreigd, dat de verwarde IJmuidenaar vervolgens op de stoep voor de flat in een been werd geschoten. Een getuige spreekt van in totaal drie knallen.

De man zou zich daarvoor al met het mes hebben verwond, op de galerij waaraan zijn appartement ligt.

De rijksrecherche onderzoekt het incident, zoals gebruikelijk bij voorvallen waarbij de politie wapens gebruikt. De IJmuidenaar woonde naar verluidt met zijn zoon in de flat aan de Schiplaan. De jongen zou getuige zijn geweest van het incident.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.