Telstar kan kampioensdroom Dordrecht niet verstoren

Foto United Photos/Remco van der Kruis

Foto United Photos/Remco van der Kruis

Marco Post
VELSEN-ZUID

Telstar heeft de kampioensdroom van FC Dordrecht niet kunnen verstoren. Op eigen veld gingen de Velsenaren gisteren met 2-5 onderuit. Maandag speelt Telstar weer. Dan wacht de koploper van de eerste divisie Willem II. De Tilburgers hebben twee punten meer dan FC Dordrecht met nog twee speelronden te gaan.

Halverwege de eerste helft waren er gisteravond al vijf doelpunten bejubeld door spelers en toeschouwers. In een goede fase van Telstar wist Kevin Brands tweemaal te scoren voor de Velsenaren. Daarmee werd een snelle achterstand, treffer voormalig Telstar-speler Iliass Haddad, weggewerkt. Maar even zo snel als de treffers van de thuisploeg vielen kreeg de ploeg twee doelpunten tegen. Bij de 2-4 kon Javier Vet zomaar richting doel opstomen en keihard de bal achter Wesley Zonneveld schieten. Tot drie keer toe maakte de verdediging van de thuisploeg dus geen beste indruk.

Zonneveld had wederom de voorkeur gekregen van trainer Marcel Keizer, die vast had gehouden aan zijn winnende ploeg van afgelopen week tegen Sparta. Op slag van rust moest de keeper echter weer de bal uit het net halen. Giovanni Korte kon de bal ongehinderd binnenlopen: 2-4.

In de tweede helft namen beide ploegen wat gas terug en waren er weinig grote kansen. Korte maaide in vrije positie volledig over de bal heen. Tien minuten voor tijd maakte hij toch zijn tweede van de avond. Anthony Correia kopte de bal te zacht terug op Zonneveld en Korte kon oppikken, 2-5. Het enige wapenfeit van Telstar na rust was een afstandsknal van Lettinga. Deze eindigde echter tegen de lat. Een andere tegenvaller voor Telstar was het geblesseerd uitvallen van aanvaller Daryl van Mieghem. Het is zeer de vraag of hij maandag inzetbaar is tegen Willem II.

In Tilburg zou de thuisploeg kampioen kunnen worden als Dordrecht, dat maandag tegen Den Bosch speelt, punten morst. Inmiddels zijn er ruim tienduizend toegangskaarten verkocht voor het duel Willem II-Telstar.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen