Telstar legt ook Almere City op de pijnbank

Hein ten Berge
Velsen-Zuid

Ook bij daglicht blijkt Telstar het aanzien meer dan waard. Vanwege de midweekse bekerverplichtingen van Almere City werd er niet op vrijdagavond maar op zondagmiddag gespeeld. Die verandering van speeldag had weinig invloed op het spel van de Velsenaren die heel eenvoudig wonnen: 4-0.

Binnen het kwartier had Telstar een voorsprong te pakken. Almere-doelman Chiel Kramer hield Andrija Novakovich eerst nog van scoren af maar was een paar tellen later kansloos op een inzet van Melvin Platje. Die treffer deed de aanvaller zichtbaar goed.

(Lees ook: Ook op zondag is Telstar niet te kloppen)

De Almere-aanhang probeerde hem gek te krijgen met weinig vleiende liedjes over zijn moeder maar daar raakte Platje duidelijk niet van in de war.

Na een dik half was de marge verdubbeld. Een splijtende dieptepass van Jerdy Schouten werd door Novakovich verzilverd: 2-0.

De enige vuist die Almere kon maken was die van de aanhang die in de rust de confrontatie wilde aangaan met het thuispubliek.

Maar ook daar raakte niemand van in paniek. Zeker Telstar-doelman Rody de Boer niet. De jeugdinternational had een rustige middag maar stond er op de momenten dat hij er moest staan.

Mocht Almere na rust nog hoop hebben gehad op een punt: na een uur was ook die hoop weg. Na een combinatie met Novakovich schoof Platje de 3-0 binnen.

Mo Osman maakte het feest compleet door vijf minuten voor tijd vanaf elf meter het vierde Velsense doelpunt te maken.

De zege op Almere was alweer de vierde overwinning op rij voor Telstar dat zich daardoor steeds vaster in de top van de Jupiler League heeft genesteld.

Meer nieuws uit Telstar