Liselotte hoopt op zangroem in VS

© United Photos/Paul Vreeker

Carlo Nijveen
Santpoort-Noord

Al tien jaar vertoeft Liselotte van der Zwaal in Los Angeles. Vanuit die Amerikaanse miljoenenstad neemt haar carrière als singer-songwriter binnenkort een grote vlucht, hoopt de ex-Bentveldse. Want na de recente lancering van haar videoclip ’Toy’ komt zij binnenkort wellicht oog in oog te staan met Berry Gordy, oprichter van het befaamde platenlabel Motown Records. Voor een korte adempauze is Van der Zwaal - artiestennaam: Latisha Van Simon - deze week bij familie in Santpoort-Noord neergestreken.

Een mooie opsteker. Zo kan het telefoontje dat Liselotte van der Zwaal onlangs kreeg gerust worden genoemd.

,,Ik werd gebeld door een platenproducent, die me vertelde dat ik co-auteur kon worden van een van de songs op het debuutalbum van een zeer veelbelovend Amerikaans zangtalent. Het gaat om Reed Shannon, een tiener die in de musical ’Motown’ de jonge Michael Jackson heeft gespeeld. De producer bleek mijn compositie ’Don’t Wanna Cry’ te hebben gehoord en wilde de pianopartij van dat nummer gebruiken voor een nieuw gecomponeerd liedje dat Reed zou zingen."

,,Die jongen is een beschermeling van Berry Gordy, de grote man achter Motown Records. Ik mocht erover nadenken, maar ben natuurlijk akkoord gegaan. Uiteindelijk heb ik ook als achtergrondzangeres meegewerkt aan Reeds album, dat binnenkort wordt uitgebracht. Op mijn nieuwe videoclip Toy heb ik inmiddels goeie reacties gekregen. Hij is opgenomen in New Mexico, waar ik volgende maand weer heen ga voor opnames. Ik acteer dan in de clip van een collega-zanger. Erg leuk.’’

Probeert Liselotte dus naam te maken in de Verenigde Staten, in het verleden heeft de ex-Bentveldse ook in haar geboorteland van zich laten horen. Zo staat ze onder meer te boek als voormalig winnares van de Haarlemse scholierenmuziekwedstrijd HIT.

Daarvoor al speelde ze - als elfjarige - de hoofdrol in de musical ’Annie’. Maar inmiddels woont en werkt Van der Zwaal dus in Los Angeles. Daar heeft ze onder meer een opleiding ’Voice and Audio Engineering’ gevolgd. Anno 2016 kan Liselotte zich in haar eigen studio naast het zingen ook storten op die andere grote passie: componeren.

,,Ik combineer mijn bestaan als singer-songwriter met een baan als hostess in het Staples Center-sportcomplex in LA. In de Verenigde Staten heb ik altijd wel m’n weg weten te vinden. Het is makkelijk om in m’n levensonderhoud te voorzien. Gemakkelijker dan in Nederland, denk ik. Als zangeres wil ik mij de komende tijd vooral bezighouden met live-optredens. Mensen raken, met mijn stem. Laatst kwam iemand na een optreden naar me toe. ’Wow, you made me cry’, kreeg ik te horen. Geweldig, zo’n compliment.’’

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.