Buurt massaal tegen Bosbeekschool in plantsoen Santpoort-Noord

Redacteur IJmuiden
Santpoort-Noord

De omwonenden van het stuk groen bij Speeltuin Santpoort in Sanpoort-Noord willen niet dat er nieuwbouw voor de Bosbeekschool in het plantsoen komt. Met ongeveer honderd mensen maakten ze woendagavond dat standpunt duidelijk tijdens een presentatie van de gemeente in Café De Wildeman.

Wethouder Annette Baerveldt gaf buurtbewoners daar de kans om hun mening te geven over het nieuwbouwplan. Omdat het om een gevoelig onderwerp gaat, legde ze het idee - nog voordat het naar de gemeenteraad gaat - voor aan de betrokkenen.

Ze wilde weten welke locatie de voorkeur heeft voor een nieuwe school: de Santpoortse Dreef, de Valckenhoeflaan of de Bickerlaan.

Daarnaast konden aanwezigen zich uitspreken of het pand een of twee bouwlagen moet krijgen. De reacties bij elkaar worden in een advies meegegeven aan de gemeenteraad van Velsen.

Tijdens de bijeenkomst kwam het er bij de omwonenden niet van om daar op in te gaan. Ze wilden weten waarom de wethouder geen andere plek kon aanwijzen.

,,Zonde dat groen in het dorp moet verdwijnen’’, vond buurtbewoner Wim Mastenbroek. Aanwezige Joost Riekstra wist dat er twee lokalen in de Bosbeekschool leegstaan en vroeg zich af of een nieuwe school wel nodig is. Omwonende Betty Westerman twijfelde of het de prognose klopt van het toekomstig aantal leerlingen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.