Verouderde speeltuinen in Velsen op de schop

Milo Lambers
Velsen

De gemeente Velsen gaat dit jaar tien verouderde speelplaatsen renoveren. De speelplaats aan het Bramenvlak in IJmuiden verdwijnt.

Dat heeft het college van burgemeesters en wethouders vastgelegd in het Speelplan van 2018. Elk jaar inventariseert de gemeente welke speelplaatsen aan vervanging of vernieuwing toe zijn.

Hierbij kijkt de gemeente naar de technische toestand van de speelobjecten, maar ook naar het aantal kinderen dat in de wijk woont en hoe vaak er gebruikt van wordt gemaakt. Bij de renovatie worden ook speeltoestellen geplaatst die geschikt zijn voor kinderen met een lichamelijke beperking.

In IJmuiden gaat het om de speeltuinen aan het Zwarte Mierenvlak, de Tuinderstraat, de Lindenstraat en het Zandhaver.

Bramenvlak

De speelplek aan het Bramenvlak in IJmuiden verdwijnt omdat het te weinig wordt gebruikt. Vlakbij zijn andere speelplekken voor alle leeftijden. Bovendien grenst het aan de toekomstige natuurspeeltuin in Zeewijk, zo redeneert de gemeente Velsen.

In Velserbroek worden er drie speelplekken aangepakt, aan het Haverkamp, de Johanna Westerdijkstraat en de Pinksterbloem. In Velsen-Noord gaat het om het speelplaatsjeaan de Meerweidenlaan.

De voorzieningen aan het Paramariboplantsoen in Santpoort-Noord en de Van Lenneplaan worden ook aangepakt

Buurtbewoners

Buurtbewoners worden in een aantal gevallen via een brief geïnformeerd over de plannen voor de renovatie van de speelplek. Zij kunnen bij de gemeente duidelijk maken wat hun wensen zijn. Dit wordt vervolgens meegenomen in het definitieve ontwerp. Dit zal worden bekend gemaakt op de website van de gemeente.

De gemeente Velsen heeft een begroting gemaakt waarin duidelijk wordt hoeveel de renovatie per speeltuin kost. De totale kosten van de werkzaamheden worden beraamd op 346.000 euro.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.