Velserbroekers klagen over wildplassende bezoekers Latin Village

Velserbroek

Inwoners van Velserbroek beklagen zich over bezoekers van muziekevenement Latin Village in recreatiegebied Spaarnwoude, die zich afgelopen zondag in hun dorp zouden hebben misdragen. De festivalgangers gebruikten een speelveldje, poorten bij tuinen en muurtjes volgens de Velserbroekers als wildplasplek.

’Vanmiddag deze gasten aangesproken op onacceptabel gedrag bij ons op het grasspeelveld van de kinderen en naast het speelpleintje’, schrijft een van de verontwaardigde Velserbroekers op Facebookpagina De Klaagmuur van Velserbroek bij een foto die zij van festivalgangers maakte. Ze klaagt verder: ’Gelukkig waren er op dat moment geen kinderen hier aan het spelen! Ze stapten met z’n vieren uit de auto en drie van hen begonnen gelijk te plassen tegen het speelplein aan!!! Hun smoes was dat ze heel lang in de auto gezeten hadden en niet hier vandaan kwamen!!! Hun bedoeling was om hier te parkeren voor Latin Village en daar naartoe te lopen maar na ons gesprek zijn ze toch vertrokken...gelukkig. Zó asociaal!’

Een andere Velserbroekse verzucht op de Facebookpagina: ’Bij de Hofgeest en De Kamp ook allemaal vieze wildplassers, te smerig gewoon. Gemeente mag morgen wel de halve Velserbroek ontsmetten’.

Bezoekers van Latin Village beklagen zich op hun beurt over gebrekkige route-informatie. ’We werden van hot naar her gestuurd’, stelt een van hen.

De gemeente Velsen bevestigt dat zij tijdens Latin Village overlastklachten heeft binnengekregen. ’Op het terrein zelf is alles goed verlopen. Maar er is een aantal bezoekers geweest dat voor overlast heeft gezorgd in de wijken van Velserbroek’, staat in een verklaring die maandag naar buiten werd gebracht. ’De parkeercapaciteit voor Latin Village was voldoende, maar waarschijnlijk zijn er bezoekers in Velserbroek terechtgekomen omdat er een file stond op de A9. We vinden het heel vervelend dat bewoners overlast hebben ondervonden. We willen als gemeente openstaan voor leuke evenementen, maar dergelijke overlast is echt niet de bedoeling (.....) We gaan er in samenwerking met de organisaties voor zorgen dat er de volgende keer minder overlast zal zijn. Er zal onderzocht worden welke maatregelen we kunnen nemen’.

Meer nieuws uit IJmond