Inzameling kerstpakketten voor voedselbank

Redacteuren van de IJmuider Courant helpen een handje bij het inladen van de kerstpakketten. Archieffoto

Redacteuren van de IJmuider Courant helpen een handje bij het inladen van de kerstpakketten. Archieffoto

Dagmar Aarts
IJmond

De redacties van Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant zetten voor de derde maal een grote kerstpakkettenactie op voor de voedselbanken in de IJmond.

Vanaf woensdag 11 december kunnen de pakketten, zelf samengesteld of van de baas, worden ingeleverd bij de redactiekantoren in Beverwijk en IJmuiden.

De voedselbanken gebruiken de pakketten om mensen die het niet breed hebben een extraatje te geven met de kerstdagen. Vorig jaar werden er circa vierhonderd pakketten ingeleverd. Wie wat over heeft voor een ander, krijgt er ook nog wat voor terug. Bijvoorbeeld een kaartje voor de bioscoop of het zwembad.

Ruim 60 huishoudens in Velsen zijn afhankelijk van voedselpakketten. Dat zijn 125 monden te voeden waarvan 45 kinderen onder de 18 jaar. Voedselbank IJmond-Noord voorziet ruim 190 gezinnen van pakketten. Dat zijn 800 monden te voeden waarvan 130 kinderen onder de 18 jaar.

Wat mag in het pakket?

De kerstpakketten voor Voedselbank IJmond Noord blijven intact. Alleen opengemaakte pakketten worden verdeeld.

De pakketten voor Voedselbank Velsen worden opengemaakt en verdeeld over de gezinnen. Daar is tijd voor nodig.

Vlees, vis en gevogelte mogen niet in de pakketten. Dit heeft te maken met de warenwet voor de voedselbanken. Vanaf de aankoop van een versproduct tot aan het uitdeelpunt moet controle mogelijk zijn en die kunnen we niet garanderen. Verder zijn er geen beperkingen ten aanzien van de inhoud. Wij gaan ervan uit dat er rekening wordt gehouden met houdbaarheidsdata.

Evenals vorig jaar mogen lezers hun Tata afhaalkaart inleveren op de redacties. De pakketten worden door een redacteur opgehaald en bezorgd bij de voedselbank.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.