Er ligt een tent met stahoogte op de kar

Anneke Wijsman
Santpoort-Zuid

De afwisseling van natuur, dorpen en grote huizen, vinden Jacq Woolthuis (57) en Janny van Kruining (56) erg aantrekkelijk in deze omgeving.

,,We gingen eerst langs de kust, maar dat verveelde ons een beetje’’, zegt Jacq. Vanaf de weg bekijken ze de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid. Het is hun derde fietsvakantie samen en lachend vertellen ze dat er maar liefst 13 kilo tent op het karretje ligt. ,,We willen namelijk per se een tent met stahoogte. We gaan ons echt niet meer liggend aan- en uitkleden. Dit jaar hebben we ook voor het eerst stoelen mee.’’

Ze rijden op e-bikes. ,,Het is gedaan met de gewone fiets. Het werd te zwaar, het kost je je knieën.’’

De twee, die elkaar zes jaar geleden via een datingsite leerden kennen, willen niet alleen tent en slaapzak delen, maar denken inmiddels ook aan samenwonen. Hun woningen staan in Alphen aan den Rijn en Ridderkerk. ,,We zijn er al helemaal uit’’, zegt Janny. ,,Mijn dochter en schoonzoon zijn medisch specialist en wonen op twee hoog in Amsterdam. Als ze hier nu zo’n groot landhuis kopen, gaan wij met plezier in het koetshuis’’, zegt Janny.

Samen met Jack zorgt ze dan wel voor de tuin, het zwembad en de kinderen. ,,Parttime hoor.’’ Jack: ,,We dromen heel wat af.’’ En hij vertelt in één adem door dat ze het goed hebben samen. ,,Deze keer gaat het het beste’’, zegt hij verwijzend naar zijn eerdere relaties.

Voor de komende weken hebben ze nog de Waddeneilanden, Groningen en de Elfstedentocht op hun lijstje staan. De fietsatlas van de Lidl dient als TomTom en campinggids.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.