Asfalteringsoperatie in Velsen voor ’snelbus’

Carlo Nijveen
IJmuiden/Driehuis

Automobilisten en andere weggebruikers in Velsen moeten volgende week rekening houden met extra verkeershinder, door een asfalteringsoperatie en andere werkzaamheden voor de toekomstige ’snelbus’ Haarlem-IJmuiden aan Zee.

Aannemingsbedrijf Heijmans gaat woensdag aan de slag tussen de IJmuidense Briniostraat en de spooronderdoorgang bij Santpoort-Noord. Ook de twee dagen daarna wordt daar geasfalteerd. Daarna wordt - vanzelfsprekend - belijning aangebracht op het nieuwe stuk asfalt.

Tijdens de asfalteringsklus zijn het kruispunt met de Groeneweg in IJmuiden en de kruising met de Duin- en Kruidbergerweg (bij begraafplaats Westerveld in Driehuis) bepaalde perioden niet berijdbaar voor automobilisten en fietsers. Ook voetgangers kunnen er niet overheen.

Het gaat telkens om perioden van enkele uren, verwacht de gemeente Velsen. Door de aard van de werkzaamheden is niet exact aan te geven wanneer de kruisingen worden afgesloten. Als er niet wordt gewerkt, zijn de kruispunten volgens de gemeente gewoon open voor al het verkeer.

De uitvoering van de asfalteringsklus en de andere werkzaamheden is uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.