Rijkswaterstaat gaat bebording sluizencomplex aanpassen

Borden bij Kleine Sluis.

Borden bij Kleine Sluis.© Archief

Ivo Laan
IJmuiden

Rijkswaterstaat gaat de bebording aan de noordkant van het sluizencomplex in IJmuiden aanpassen waarop te lezen is dat de route is afgesloten. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn er de eerste week nog wel wat fietsers doorgereden naar de sluizen in de veronderstelling dat ze konden doorfietsen.

,,We gaan nog eens goed kijken naar de bebording, omdat we geluiden hoorden van fietsers die de borden hadden gemist.’’

(Lees hier: ’Het zal allemaal wel meevallen met de afsluiting van de sluisroute’)

Sinds vorige week kunnen fietsers en automobilisten niet meer over het sluizencomplex rijden.

Hoewel altijd beloofd was dat de route open zou blijven tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe sluis, besloot Rijkswaterstaat toch om de route voor een jaar af te sluiten. De veiligheid zou in het geding zijn.

Tevreden

Rijkswaterstaat is tevreden over de eerste week van de afsluiting. ,,Het loopt zoals we gedacht hebben. Tot nu toe heeft het nog weinig hinder opgeleverd.’’

Een echte test moet nog komen als er zich een calamiteit voordoet in de Velsertunnel. Dat is nog niet gebeurd vorige week. Rijkswaterstaat heeft beloofd om dan de calamiteitenbogen in werking te stellen waarmee verkeer sneller op de A9 kan komen. Die hoefden nog niet opengesteld worden.

Spitspont

Tijdens de gehele afsluiting blijft de extra spitspont varen. De Fietsersbond wil graag dat die extra pont permanent blijft varen, omdat niet iedereen tijdens de spitstijden werkt.

Ook wat Tata betreft, kan het beter. Zij wil graag dat de ponttijden afgestemd worden op de tijden van de ploegendiensten. Daarover is nog geen duidelijkheid, zegt een woordvoerder. ,,We doen er nog onderzoek naar.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.