Zelfgeurend

Ies van Rij

Toeval staat vaak aan de basis van succesverhalen. Neem het ontstaan van thee.

Volgens de overlevering was er 5000 jaar geleden een Chinese keizer die een kom water op een vuurtje warm had gestookt toen er een blaadje van een struik in woei. Dat blaadje gaf het warme water zo’n lekkere smaak dat de keizer het omarmde als een nieuwe drank.

Thee was geboren. Nu wil ik mezelf niet de kwaliteiten van een Chinese keizer toedichten maar ik deed onlangs een vergelijkbare ontdekking.

Net terug van vakantie bleek de inhoud van mijn toilettas te zijn veranderd in een glibberige mix van attributen voor persoonlijke verzorging én de inhoud van een flacon Axe douchegel waarvan het dopje niet goed was dichtgedrukt. Het rook allemaal wel lekker maar het zag er niet uit.

Hup, in de prullenmand dan maar: tandfloss druipend van de gel, wattenstaafjes die zich gulzig hadden volgezogen, plakkerige reispilletjes etc. Tot ik mijn vrij nieuwe scheerapparaat van de bodem viste. Ook volgelopen.

Zonde om zomaar weg te gooien dus net zo lang onder de kraan gespoeld tot de meeste drab er af was. Benieuwd drukte ik de volgende morgen de scheerkoppen op de vakantiestoppels waarna zich een bekend geurtje begon te verspreiden. Inderdaad: Axe douchegel. Het zelfgeurende scheerapparaat was een feit. Snel octrooi aanvragen!

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.