Drie maanden cel voor zoveelste fout

Redacteur IJmuiden
Velserbroek

,,Wie niet horen wil, moet voelen’’, laat rechter Toeter weten in zijn uitspraak in de rechtszaak tegen de 37-jarige Velserbroekse Nancy van der M. Gisteren werd zij veroordeeld tot drie maanden cel voor mishandeling en vernieling.

Meerdere malen sloegen de stoppen bij haar door terwijl vrienden haar opvingen in verband met relatieproblemen. Drank is volgens rechter Toeter de grootste boosdoener voor de uitspattingen, maar een onderzoek wijst uit dat er misschien ook psychische aandoening borderline in het spel is.

Zo gooide Van der M. op 25 januari een spiegel kapot en mishandelde een vriend uit IJmuiden nadat de sfeer omsloeg, omdat ze te veel drank op had. Ook een vriendin uit Velserbroek kreeg op 5 februari te maken met een uitspatting. Bij haar knipte ze de kabel van de telefoon door.

Rechter Toeter hecht uiteindelijk meer waarde aan de verklaring van de slachtoffers, omdat Van der M. dronken was. Wel vindt hij dat er iets ondernomen moet worden tegen het drankprobleem van Van der M. Dat is al meerdere malen geprobeerd, maar tot nu toe weigert ze medewerking.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.