Top Reinunie is al weg bij HVC

Redacteur IJmuiden
Velsen

Alle leidinggevenden van Reinunie zijn vertrokken bij HVC. Bijna eenvijfde van het uitvoerend Reinunie-personeel dat naar afvalbedrijf HVC is overgegaan, is ook al vertrokken. Dat melden B en W van Velsen in antwoord op vragen van raadslid Beryl Dreijer.

Het ziekteverzuim bij het HVC-personeel is zeer hoog. Daarover zijn B en W ontevreden. Over de onderhandelingen die HVC momenteel met de vakbonden voert, heeft het college geen mening. Dat is een interne aangelegenheid van het afvalbedrijf.

De bonden klagen dat HVC personeel intimideert en probeert onder afspraken uit het sociaal plan uit te komen. Medewerkers worden onder druk gezet om akkoor te gaan met een hen minder gunstige regeling.

,,Wij verwachten van HVC dat zij zorgvuldig met hun personeel en bestaande afspraken omgaan’’, zeggen B en W van Velsen. ,,In deze fase is niet bekend of voormalig Reinunie-personeel hun baan zal verliezen.’’

Reinunie werd in 2006 door de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk voor een periode van tien jaar verkocht aan HVC.

De eerste jaren leek alles goed te gaan, maar naar verloop van tijd werd er personeel van Velsen-Zuid overgeplaatst. Soms onvrijwillig en zelfs naar de Wieringermeer, ook medewerkers die geen auto hebben en daar per openbaar vervoer moeten zien te komen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.